REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevety na jehle s polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě špízu ugrilované krevety, potírané polevou připravenou z hnědého cukru, třtinového rumu, másla, hořčice, bílého octa a koření.


Ingredience:
Rozpis tak na 5 porcí:
25 kskrevetích ocásků
50 gmásla
10 ghořčice
5 ghnědého cukru
5 gbílého octa
2,5 gmletého hřebíčku
2,5 gmleté skořice
0,25 dltřtinového rumu
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup:

1. Krevety nejprve opláchneme pod tekoucí studenou vodou, odstraníme střívka, necháme je důkladně okapat
2. Takto připravení krevety opatrně napícháme na grilovací jehly
3. Do hrnce dáme hnědý cukr, máslo, hořčici, přilijeme rum a ocet
4. Dále přidáme koření a sůl, vše promícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme mírným varem 3-5 minut, až tekutina zhoustne a získá sirupovitou konzistenci
5. Připravenou polevu ještě dochutíme solí a pepřem
6. Rozpálený rošt grilu potřeme olejem nebo kouskem slaniny, krevetové špízy položíme na gril a grilujeme, až budou hotové (pozor, ať je nevysušíte), během grilování krevety bohatě potíráme polevou.

Doporučení:

Zbylou polevu můžete využít jako omáčku k připraveným krevetovým špízům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy