REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevety na česnekovém másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozpáleném másle a oleji osmahnuté plátky česneku, na něm opečené oloupané krevety.


Ingredience:
500-600 gvětších krevet
2 lžícepetrželky
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
6 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
šťáva z 1/2 citrónu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. dobře rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a na jemno nakrájenou chilli papričku zbavenou jadřince
2. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách opečeme
3. Nakonec je osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou
4. Takto připravené krevety ihned servírujeme posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme například čerstvé bílé bagety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy