REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované krevety s chilli omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované a pak grilované krevety, servírované přelité chilli omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
200 gkrevet (čestvé nebo i mražené)
Na marinádu:
5 lžicolivového oleje
1 snítkarozmarýnu
1 snítkatymiánu
šťáva z 1 ks citrónu
sůl
Na chilli omáčku:
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekaných chilli papriček
2 ksstroužky česneku
1 kscibule

Postup:

1. Mražené krevety necháme v lednici pozvolna rozmrazit, krevety opláchneme, osušíme a naložíme na 1 hodinu do marinády, kterou připravíme z olivového oleje, do kterého zamícháme nasekané bylinky a citrónovou šťávu, dle chuti ji osolíme
2. Marinované krevety uložené v lednici během marinování občas lehce promícháme, aby se marinovali rovnoměrně
3. Krevety grilujeme na roštu grilu zprudka, cca 2 minuty z každé strany (nejlepší je krevety napíchat na grilovací jehly, půjde to pak rychleji), nebo je můžeme orestovat na oleji na pánvičce
4. Pokud připravujeme pokrm na grilu, nalijeme zvlášť na pánvičku olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a chilli spolu s trochou marinády a necháme lehce zpěnit, ihned odstavíme, v případě, že krevety budeme restovat, pak použijeme výpek z krevet jako základ na omáčku
5. Jednotlivé porce grilovaných krevet přeléváme chilli omáčkou a podáváme například s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Krevety můžeme ozdobit kolečky citrónu a také je servírovat na natrhaných listech libovolného salátu.

Poznámka:

Postup, jak se předpřipravují čerstvé krevety najdete zde: Úprava krevet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy