REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované krevety s chilli omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované a pak grilované krevety, servírované přelité chilli omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
200 gkrevet (čestvé nebo i mražené)
Na marinádu:
5 lžicolivového oleje
1 snítkarozmarýnu
1 snítkatymiánu
šťáva z 1 ks citrónu
sůl
Na chilli omáčku:
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekaných chilli papriček
2 ksstroužky česneku
1 kscibule

Postup:

1. Mražené krevety necháme v lednici pozvolna rozmrazit, krevety opláchneme, osušíme a naložíme na 1 hodinu do marinády, kterou připravíme z olivového oleje, do kterého zamícháme nasekané bylinky a citrónovou šťávu, dle chuti ji osolíme
2. Marinované krevety uložené v lednici během marinování občas lehce promícháme, aby se marinovali rovnoměrně
3. Krevety grilujeme na roštu grilu zprudka, cca 2 minuty z každé strany (nejlepší je krevety napíchat na grilovací jehly, půjde to pak rychleji), nebo je můžeme orestovat na oleji na pánvičce
4. Pokud připravujeme pokrm na grilu, nalijeme zvlášť na pánvičku olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a chilli spolu s trochou marinády a necháme lehce zpěnit, ihned odstavíme, v případě, že krevety budeme restovat, pak použijeme výpek z krevet jako základ na omáčku
5. Jednotlivé porce grilovaných krevet přeléváme chilli omáčkou a podáváme například s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Krevety můžeme ozdobit kolečky citrónu a také je servírovat na natrhaných listech libovolného salátu.

Poznámka:

Postup, jak se předpřipravují čerstvé krevety najdete zde: Úprava krevet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy