REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mušle s jidášovým uchem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na oleji podušená tělíčka mušlí spolu s houbami a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gmušlí (jen tělíčka)
150 gjidášového ucha (lze nahradit čínskou černou sušenou houbou)
150 gbílého zelí
2 lžíceústřičné omáčky
1 lžičkastoruhaného zázoru
1dclbílého vína
1 ksčesneku
1 ksčervené papriky
čínské široké nudle
pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji v pánvi osmahneme krátce česnek, tak aby nezhořkl, přidáme mušle, podlijeme bílým vínem a dusíme
2. Jidášovo ucho papriku a zelí nakrájíme na proužky a přidáme k mušlím, přiklopíme a dusíme 15 minut, než zelenina a houby změknou
3. Nastrouháme zázvor, přidáme ke směsi
4. Čínské široké nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a smícháme se směsí na pánvičce, dochutíme ústřičnou omáčkou, pepřem, solí a nejlépe ihned podáváme.

Poznámka:

Autor receptu Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy