Podušené mušle spolu s hříbky, paprikou, pórkem … servírované promíchané s uvařenými čínskými nudlemi, dochucené nastrouhaným zázvorem a kořením.
Ingredience:
300 g | mušlí |
300 g | hříbků |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | kostky čínských nudlí |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | pórek |
1 dcl | bílého vína |
1 lžička | strouhaného zázvoru |
ústřičná omáčka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na proužky a podusíme na oleji, směs odstavíme
2. Mušle společně s hříbky opečeme na oleji, přidáme pokrájený česnek nakrájený na plátky a zastříkneme bílým vínem, dusíme do měkka
3. V mezičase povaříme čínské nudle, scedíme je a necháme okapat, smícháme zeleninu s hříbky a mušlemi, promícháme s nudlemi 4. Nakonec směs dochutíme strouhaným zázvorem a ústřičnou omáčkou, osolíme, opepříme a podáváme.
Autor receptu: Dalibor Marounek