REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Humři vaření

Úprava humrů vařením ve vývaru se zeleninou, aneb vaření mořských korýšů.

Krabi vaření

Úprava konzervovaných raků vařením v bílém víně nebo rybím vývaru. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Krevety vařené

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku.

Mušle s bylinkami a zeleninou

O skvělý slávkový recept se podělil šéfkuchař Jiří Schwarz. Jde o ve víně podušené mušle spolu s orestovanou šalotkou, česnekem, řapíkatým celerem a bylinkami.

Mušle s citrónovou trávou

Živé mušle uvařené v zeleninovém vývaru spolu s citrónovou trávou a dalšími ingrediencemi.

Mušle s hříbky a čínskými nudlemi

Podušené mušle spolu s hříbky, paprikou, pórkem … servírované promíchané s uvařenými čínskými nudlemi, dochucené nastrouhaným zázvorem a kořením.

Mušle se špagetami

Recept na mražené mušle, podušené na pánvi na olivovém oleji spolu s paprikami, řapíkatým celerem a česnekem.

Raci dušení v červeném víně

Recept na dušené raky v červeném víně podle francouzského způsobu. Podáváme jako teplý mezichod.

Raci vaření v hovězím vývaru

Podáváme jako zvláštní polévku nebo jako teplý mezichod.

Račí perkelt

Račí maso smíchané s mletou sladkou paprikou a zjemněné račím máslem.

Skampi dušení na americký způsob

Podáváme jako teplý mezichod k slavnostnější příležitosti.

Slávky dušené s rajčaty

Slávky dušené s rajčaty podle španělského způsobu. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

Slávky dušené se smetanovou omáčkou

Takto upravené slávky podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

Slávky na černém pivu s hranolky a petrželovou majonézou

Že jsou mušle „nóbl“ pokrmem a hodí se k nim proto jen distingované víno? Podobně jako vás na Prague mussel weeku my přesvědčíme, že slávky nejsou drahým excesem, následující recept šéfkuchaře Martina Staňka vás přesvědčí o tom, že úžasně chutnají i s pivem. Nebo přesněji řečeno na pivu.

Slávky na kari s jablky

Jednou z ambassadorů festivalu Prague mussel week je i talentovaná kuchařka a nejmladší vítězka soutěže MasterChef Kristína Nemčková, podle které je tento recept.

Slávky na kari s kokosovým mlékem a jasmínovou rýží

Festivalu Prague mussel week se se svými pražskými restaurace zúčastní i „kluk v akci“ Filip Sajler.Jeho vztah k mořským plodům je velmi kladný, hosté v jeho podnicích je mohou ochutnávat pravidelně. Zde je jeden z jeho osvědčených receptů.

Slávky na víně s petrželkou a česnekem

Oblíbené mušle připravené na olivovém oleji, restované šalotce a česneku, krátce vařené v bílém víně s hladkolistou petrželkou.

Škeble s rýží

Uvařené a orestované škeble podušené s rýží a dalšími ingrediencemi.

Ústřice dušené, zapékané

Takto upravené ústřice podáváme jako lahůdku.

Ústřicové ragú

Neuvařené, ale prohřáté ústřice se žampióny a smetanovou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako pochoutku.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy