REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Humři vaření

Úprava humrů vařením ve vývaru se zeleninou, aneb vaření mořských korýšů.

Krabi vaření

Úprava konzervovaných raků vařením v bílém víně nebo rybím vývaru. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Krevety vařené

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku.

Mušle s bylinkami a zeleninou

O skvělý slávkový recept se podělil šéfkuchař Jiří Schwarz. Jde o ve víně podušené mušle spolu s orestovanou šalotkou, česnekem, řapíkatým celerem a bylinkami.

Mušle s citrónovou trávou

Živé mušle uvařené v zeleninovém vývaru spolu s citrónovou trávou a dalšími ingrediencemi.

Mušle s hříbky a čínskými nudlemi

Podušené mušle spolu s hříbky, paprikou, pórkem … servírované promíchané s uvařenými čínskými nudlemi, dochucené nastrouhaným zázvorem a kořením.

Mušle se špagetami

Recept na mražené mušle, podušené na pánvi na olivovém oleji spolu s paprikami, řapíkatým celerem a česnekem.

Raci dušení v červeném víně

Recept na dušené raky v červeném víně podle francouzského způsobu. Podáváme jako teplý mezichod.

Raci vaření v hovězím vývaru

Podáváme jako zvláštní polévku nebo jako teplý mezichod.

Račí perkelt

Račí maso smíchané s mletou sladkou paprikou a zjemněné račím máslem.

Skampi dušení na americký způsob

Podáváme jako teplý mezichod k slavnostnější příležitosti.

Slávky Bruxx

Belgická brasserie z pražských Vinohrad je vyhlášená nejen skvělými hranolky a opravdu širokým výběrem belgického piva, ale také výtečnými pokrmy z mořských plodů. Slávky Bruxx, signature dish šéfkuchaře Jana Pípala, si nyní můžete zkusit připravit i doma.

Slávky dušené s rajčaty

Slávky dušené s rajčaty podle španělského způsobu. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

Slávky dušené se smetanovou omáčkou

Takto upravené slávky podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

Slávky na bílém víně s česnekem a petrželkou

Jakkoliv exoticky mohou na českých stolech mušle vypadat, mají pokrmy se slávkami řadu výhod. Jsou mimořádně zdravé, velmi chutné a jejich příprava bývá velice často opravdu rychlá a jednoduchá. Ověřit si to můžete třeba na receptu šéfkuchaře Karla Kaše, který rovněž vznikl při akci KU Young Chef.

Slávky na bílém víně s kořenovou zeleninou

Bílé víno si se slávkami opravdu dobře rozumí. Vyberte si takové, které vám osobně nejvíce chutná. Aromatická petržel jemné chuti slávek dodá pikantnější protiváhu. Recept pro vás připravil šéfkuchař mušlové špičky Les Mousel Tomáš Malíšek.

Slávky na černém pivu s hranolky a petrželovou majonézou

Že jsou mušle „nóbl“ pokrmem a hodí se k nim proto jen distingované víno? Podobně jako vás na Prague mussel weeku my přesvědčíme, že slávky nejsou drahým excesem, následující recept šéfkuchaře Martina Staňka vás přesvědčí o tom, že úžasně chutnají i s pivem. Nebo přesněji řečeno na pivu.

Slávky na kari s jablky

Jednou z ambassadorů festivalu Prague mussel week je i talentovaná kuchařka a nejmladší vítězka soutěže MasterChef Kristína Nemčková, podle které je tento recept.

Slávky na kari s kokosovým mlékem a jasmínovou rýží

Festivalu Prague mussel week se se svými pražskými restaurace zúčastní i „kluk v akci“ Filip Sajler.Jeho vztah k mořským plodům je velmi kladný, hosté v jeho podnicích je mohou ochutnávat pravidelně. Zde je jeden z jeho osvědčených receptů.

Slávky na víně s petrželkou a česnekem

Oblíbené mušle připravené na olivovém oleji, restované šalotce a česneku, krátce vařené v bílém víně s hladkolistou petrželkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy