REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Humři vaření

Úprava humrů vařením ve vývaru se zeleninou, aneb vaření mořských korýšů.

Krabi vaření

Úprava konzervovaných raků vařením v bílém víně nebo rybím vývaru. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Krevety vařené

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku.

Mušle s citrónovou trávou

Živé mušle uvařené v zeleninovém vývaru spolu s citrónovou trávou a dalšími ingrediencemi.

Mušle s hříbky a čínskými nudlemi

Podušené mušle spolu s hříbky, paprikou, pórkem … servírované promíchané s uvařenými čínskými nudlemi, dochucené nastrouhaným zázvorem a kořením.

Mušle se špagetami

Recept na mražené mušle, podušené na pánvi na olivovém oleji spolu s paprikami, řapíkatým celerem a česnekem.

Raci dušení v červeném víně

Recept na dušené raky v červeném víně podle francouzského způsobu. Podáváme jako teplý mezichod.

Raci vaření v hovězím vývaru

Podáváme jako zvláštní polévku nebo jako teplý mezichod.

Račí perkelt

Račí maso smíchané s mletou sladkou paprikou a zjemněné račím máslem.

Skampi dušení na americký způsob

Podáváme jako teplý mezichod k slavnostnější příležitosti.

Slávky dušené s rajčaty

Slávky dušené s rajčaty podle španělského způsobu. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

Slávky dušené se smetanovou omáčkou

Takto upravené slávky podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

Slávky na víně s petrželkou a česnekem

Oblíbené mušle připravené na olivovém oleji, restované šalotce a česneku, krátce vařené v bílém víně s hladkolistou petrželkou.

Škeble s rýží

Uvařené a orestované škeble podušené s rýží a dalšími ingrediencemi.

Ústřice dušené, zapékané

Takto upravené ústřice podáváme jako lahůdku.

Ústřicové ragú

Neuvařené, ale prohřáté ústřice se žampióny a smetanovou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako pochoutku.

Vaření langusty

Základní úprava langusty – vařením.

Vaření raci

Jedna z možností přípravy raků.

Vaření raků s kmínem

K vaření raků používáme různých vývarů s různými přísadami, které volíme podle toho, jaké příchuti chceme u raků dosáhnout. Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10–15 minut.

Vaření raků s koprem

K vaření raků používáme různých vývarů s různými přísadami, které volíme podle toho, jaké příchuti chceme u raků dosáhnout. Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10-15 minut.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy