REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slávky dušené s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slávky dušené s rajčaty podle španělského způsobu. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
60 ksslávek
60 gmásla
60 gcibule
50 gpetržele
40 gstrouhané housky
20 gmoučného másla
1/8 lbílého vína
1 ksčerstvého rajčete (2 dkg rajského protlaku)
citrónová šťáva
zelená petržel
mletý pepř
sůl
trochu másla na pokapání

Postup:

1. V širší nádobě rozpustíme máslo, dáme do něho nadrobno nakrájenou cibuli, na kostečky nakrájenou kořenovou petržel, víno, trochu soli, mletého pepře a krátce vše podusíme
2. Pak přidáme očištěné, pevně uzavřené slávky a zakryté poklicí dusíme na ohni tak dlouho, až se otevřou
3. Potom maso (tělíčka) slávek vyjmeme z lastur a očistíme
4. Šťávu i se zeleninou z podušených slávek a vodu z lastur nalijeme do menšího kastrolu, přidáme oloupané a nakrájené rajče (rajský protlak), zakapeme citrónovou šťávou, podusíme a procedíme
5. Do procezené šťávy vložíme očištěné maso ze slávek a silně prohřejeme
6. Prohřáté maso slávek rozdělíme do dvanácti lastur, přelijeme moučným máslem zahuštěnou šťávou, posypeme strouhanou houskou a pokapeme máslem
7. Na plech nasypeme sůl, rozhrneme ji, do ní posadíme připravené slávky, vložíme do horké trouby a povrch slávek několik minut opékáme
8. Hotové slávky upravíme na mísu a posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.

Doporučení:

Příloha: Bílé pečivo nebo topinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy