REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slávky dušené se smetanovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto upravené slávky podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
60 ksslávek
50 gmásla
40 gžampiónů
40 gcibule
30 gmásla na zjemnění
2 ksžloutků na zjemnění
1/8 lzákladní bešamelové omáčky bílé
1/8 lbílého vína
1/16 lsmetany
trochu zelené petržele
trochu tymiánu
bobkový list
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V širší nádobě rozpustíme máslo, do něho dáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné a na plátky nakrájené žampióny, nasekanou zelenou petržel, tymián, bobkový list, osolíme, opepříme a zalijeme vínem
2. Přidáme očištěné, pevně zavřené slávky a zakryté poklicí dusíme na ohni tak dlouho, až se otevřou
3. Potom maso (tělíčko) slávek z lastur vyjmeme, očistíme a každé zvlášť vložíme opět do jedné lastury
4. Šťávu z podušených slávek procedíme, přidáme k ní vodu z lastur a trochu ji zavaříme
5. Přilijeme bílou omáčku, krátce povaříme, zjemníme žloutky rozkvedlanými ve smetaně a máslem, je-li třeba omáčku ještě přikořeníme a pak ji nalijeme na maso slávek v lasturách.

Doporučení:

Příloha: Topinky nebo měsíčky z lístkového těsta.

Poznámka:

Bešamelová omáčka viz: Bešamelová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy