REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skampi dušení na americký způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako teplý mezichod k slavnostnější příležitosti.


Ingredience:
Pro 4-6 osob:
400 gkonzervovaných skampích ocásků
40 gcibule
40 grajského protlaku
30 gmoučného másla
10 gcukru
1/16 lkoňaku
1/16 loleje
1/8 lbílého vína
trochu cayenského pepře
zelená petržel a citrón na zdobení
sůl

Postup:

1. Konzervované skampí ocásky dáme do cedníku a pod tekoucí studenou vodou dobře propláchneme
2. V hrnci na rozpáleném oleji slabě orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme propláchnuté skampy, podlijeme je vínem, koňakem, přidáme rajský protlak, sůl, cayenský pepř, cukr a vše asi 6 minut podusíme
3. Nakonec pokrm zahustíme moučným máslem, krátce povaříme a upravíme do porcelánových misek
4. Ozdobíme zelenou petrželí a kolečky citrónu.

Poznámka:
Zahuštěnou omáčku můžeme také procedit a do procezené pak dát zpět skampy a upravit je do misek.

Doporučení:

Příloha: Vařené kuličky z brambor polité máslem a posypané zelenou petrželí nebo dušená rýže.

Poznámka:

Skampi – Jsou to malí mořští ráčci, podobající se malým říčním rakům, tito korýši mají maso jen v ocase, jejich příprava a úprava je v podstatě stejná jako u krevet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy