REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mušle s citrónovou trávou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Živé mušle uvařené v zeleninovém vývaru spolu s citrónovou trávou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 gživých mušlí
3 ksšalotky
2 ksvětší stroužky česneku
2 kskafrové limetové listy (nebo trochu nastrouhané limetové kůry)
1 ksstonek citrónové šťávy
2 lžícenakrájené čerstvé natě koriandru
2 lžícelimetové šťávy
1 lžícesezamového oleje
3 dlhorkého zeleninového vývaru
jemně nastrouhaná kůra z 1 limetky
čerstvá nať koriandru na ozdobení

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou odstraníme nejlépe ostrým nožem vousky z mušlí, dobře je vydrhneme, vyřadíme všechny, které jsou poškozené nebo při poklepání zůstanou otevřené
2. Ve velké pánvi rozehřejeme sezamový olej a na mírném plameni orestujeme (tak 2 minuty) na jemno pokrájenou šalotku a očištěný, pokrájený česnek
3. Paličkou na maso nebo v hmoždíři rozdrtíme citrónovou šťávu a přidáme ji k zelenině spolu s lístky limetky, koriandrem, limetovou kůrou a šťávou, mušlemi, zeleninovým vývarem, pánev zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni 3-5 minut, občas pánví zatřeseme
4. Uvařené mušle přendáme do čtyř nahřátých talířů (mušle, které zůstanou zavřené vyhodíme)
5. Tekutinu v pánvi povaříme, aby se zčásti vypařila
6. Z vývaru vytáhneme citrónovou trávu a listy limetky, tekutinou přelijeme porce mušlí, ty ozdobíme ještě natí koriandru, klínky limetky a ihned servírujeme.

Doporučení:

Jako příloha se skvěle hodí čerstvé pečivo.

Poznámka:

Recept na zeleninový vývar nejdete zde: Zeleninový vývar. Můžete také použít zeleninový vývar připravený z kostky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy