Jedna z možností, jak si připravit chutné krevety. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
cca 30 ks | krevet |
1 ks | vejce |
150 g | mouky |
1 lžíce | oleje |
2 dl | piva |
špetka soli | |
olej na smažení | |
Na paprikovou omáčku: | |
3 ks | rajčata |
1 ks | papriky |
1 ks | cibule |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | hnědého cukru |
2 lžíce | vinného octa |
Postup:
1. V kastrůlku rozehřejte lžíci oleje, na něm orestujte nakrájenou cibuli, proužky papriky a kostičky rajčat, po 10 minutách přidejte protlak, cukr a ocet a povařte asi 5 minut
2. Odstavte a nechte zchladnout
3. Ve větší míse smíchejte mouku, vejce, olej, pivo a sůl, v takto vytvořeném těstíčku obalujte krevety
4. Obalené krevety smažte dozlatova, přebytečný olej nechte odsát na papírové utěrce
5. Hotové krevety podávejte se studenou omáčkou z paprik.