REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Restované pikantní krevety s čerstvou mrkví a bagetkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi, na dobře rozpáleném oleji ochuceným česnekem, opečené krevety, ochucené solí, pepřem, citronovou šťávou, koriandrem, petrželkou a rybí omáčkou, servírované s citronem, nastrouhanou mrkví a čerstvou bagetou.


Ingredience:
Ingredience (pro 2 osoby):
500 gčerstvých obřích krevet
4 ksstroužky česneku nakrájené na tenké plátky
1 kssvětlá bageta nakrájené na plátky
1 kscitron
1/2 ksvelké mrkve nastrouhané na tenké nudličky
1 hrstčerstvé zelené petrželky
1 hrstčerstvého koriandru
6 lžicolivového oleje
4 lžícerybí omáčky
špetka pepře
špetka soli

Postup:

1. Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat
2. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek, jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety
3. Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut
4. Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, koriandrem, přilijeme 4 lžíce rybí omáčky, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání
5. Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, vychutnat si toto úžasné jídlo
6. Vše ještě jednou zlehka promícháme a naservírujeme spolu s citronem a čerstvou mrkví nastrouhanou na tenoučké nudličky na velký talíř.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy