Na pánvi, na dobře rozpáleném oleji ochuceným česnekem, opečené krevety, ochucené solí, pepřem, citronovou šťávou, koriandrem, petrželkou a rybí omáčkou, servírované s citronem, nastrouhanou mrkví a čerstvou bagetou.
Ingredience:
Ingredience (pro 2 osoby): | |
500 g | čerstvých obřích krevet |
4 ks | stroužky česneku nakrájené na tenké plátky |
1 ks | světlá bageta nakrájené na plátky |
1 ks | citron |
1/2 ks | velké mrkve nastrouhané na tenké nudličky |
1 hrst | čerstvé zelené petrželky |
1 hrst | čerstvého koriandru |
6 lžic | olivového oleje |
4 lžíce | rybí omáčky |
špetka pepře | |
špetka soli |
Postup:
1. Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat
2. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek, jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety
3. Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut
4. Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, koriandrem, přilijeme 4 lžíce rybí omáčky, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání
5. Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, vychutnat si toto úžasné jídlo
6. Vše ještě jednou zlehka promícháme a naservírujeme spolu s citronem a čerstvou mrkví nastrouhanou na tenoučké nudličky na velký talíř.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová