REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladkokyselé krevety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krevety s omáčkou z kečupu, cukru, sójové omáčky a octa.


Ingredience:
25 ksvelkých nevyloupaných krevet
5 ksstroužků česneku
3-4 kschilli papriček
kousek zázvoru
čerstvý koriandr na ozdobu
slunečnicový olej
sůl
Na omáčku:
150 mlkečupu
2-4 lžícecukru
1 lžícesójové omáčky
1/2 lžíceocta

Postup:

1. Do krevet mírně vetřeme sůl, necháme je 10 minut odpočinout, pak je na rozehřátém oleji osmažíme do poloměkka, asi 2 minuty z každé strany
2. V míse smícháme kečup, cukru, sójovou omáčku a ocet
3. V pánvi na pár kapkách rozehřátého oleje osmahneme oloupané, prolisované stroužky česneku, najemno nastrouhaný zázvor a očištěné, nadrobno nakrájené chilli papričky, aby vše bylo křehké
4. Pak přilijeme připravenou omáčku, přivedeme k varu, nakonec přidáme předsmažené krevety, promícháme, aby se vše spojilo, minutu až 2 minuty zahříváme a podáváme horké, ozdobené čerstvým koriandrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy