REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slávky smažené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slávky smažené (Moules frites), smažená tělíčka slávek. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
60 ksotevřených slávek
trochu nastrouhaného muškátového oříšku
mletý pepř
těstíčko na smažení
olej na vysmažení
sůl
zelená petrželka
citrónová šťáva
Těstíčko:
2 lžícehladké mouky
1 dlvody
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Maso (tělíčka) z otevřených slávek očistíme, nepatrně okořeníme mletým pepřem a muškátovým oříškem, omočíme v těstíčku na smažení a v rozpáleném oleji dozlatova vysmažíme
2. Vysmažené slávky pak vložíme zpět do lastur anebo je upravíme na nahřátou mísu, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a ozdobíme zelenou petrželkou
3. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

Příprava těstíčka:
Ve třech lžících hladké mouky, 1 dl vody, jednoho vajíčka a špetky soli vymícháme těstíčko.

Doporučení:

Příloha: Topinky, popřípadě i holandská omáčka.

Poznámka:

Obměna: Očištěné a slabě okořeněné maso slávek můžeme také smáčet v rozšlehaných žloutcích, pak obalit ve vláčné strouhané housce a v rozpáleném oleji vysmažit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy