REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná žebírka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová vepřová žebírka naložená do pikantní kořenící směsi, grilovaná pozvolna na venkovním roštu grilu, nejlépe zaklopená.


Ingredience:
1 kgvepřových žebírek s masem
venkovní gril s poklopem
Na kořenící směs:
25 guzené soli (můžeme použít i klasickou hrubozrnnou sůl)
25 gcukru krystal
15 gtmavého (třtinového) cukru
15 gmaďarské sladké papriky
5 gčerstvě namletého černého pepře
5 gmletého bílého pepře
5 gřímského kmínu
5 gchilli koření
1/2 ksmenší cibule

Postup:

1. Do nádoby mixéru nasypeme oba cukry, nadrobno nasekanou cibuli a ostatní koření uvedené v ingrediencích, vše chvíli mixujeme
2. Ze zadní strany žebírek odstraníme tenkou blánu a pokud je třeba i přebytečný tuk, celá je obalíme v připravené směsi koření, přikryjeme a necháme v lednici odležet nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc
3. Gril mírně rozpálíme a zaklopená žebírka grilujeme pozvolna, za nízké teploty, aby se z nich lépe vypekl tuk, občas je obrátíme
4. Že jsou žebírka hotová poznáme, když jdou od sebe lehce oddělit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy