REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná žebírka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta grilovaných žebírek. Vepřové žebra obalená ve směsi koření, odleželá nejlépe přes noc a pak grilovaná na roštu grilu.


Ingredience:
1 kgvepřových žebírek
25 guzené soli (nebo mořské, hrubozrnné)
25 gcukru krystal
15 gtmavého (třtinového) cukru
15 gmaďarské sladké papriky
5 gnejlépe čerstvě namletého černého pepře
5 gřímského kmínu
5 gbílého pepře
5 gchilli koření
1/2 ksmenší cibule

Postup:

1. V mixéru rozmixujeme a promícháme všechno koření spolu s nasekanou cibulí
2. Ze zadní strany žebírek odstraňte tenkou blánu a pokud je třeba, odstraňte přebytečný tuk
3. Žebírka nejlépe v celku nebo naporcované po 4-5 žeberních kostí obalíme v připravené směsi koření, přikryté necháme nejméně 2 hodiny v lednici odležet, raději však přes noc
4. Připravíme si gril na nepřímé grilování (delším grilováním získají plnější chuť a zbaví se tuku), žebírka grilujte 5-6 min pod zavřeným 
víkem grilu, pak gril odklopíme a za občasného obracení je dopečeme doměkka
5. Jakmile jdou od sebe žebra lehce oddělit, jsou hotová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy