REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná žebírka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová žebra potřená marinádou, marinovaná přes noc, pak grilovaná na roštu grilu.


Ingredience:
2 kgžebírek
Na marinádu:
1/2 šálkukečupu
1/4 šálkuhrozinek
2 lžičkyocta balsamico
1 lžičkasoli
2 lžíceworcesteru
2 lžícemelasového sirupu
100 gmásla
2 ksstroužků česneku
1 ksrajského protlaku
1 ksčervené papriky
1 kscibule
kůra z 1 pomeranče
kůra z 1 citronu
Ostatní:
1/4 šálkuoleje

Postup:

1. Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, rajský protlak, kečup, melasový sirup, ocet balsamico, worcester, hrozinky, na jemno nastrouhanou citronovou i pomerančovou kůru, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku, sůl a mícháme dokud se směs nespojí a pak vaříme ještě 20 minut
2. Ze zadní části žebírek odstraníme blánu a pokud je třeba odstraníme přebytečný tuk
3. Vychladlou marinádu smísíme s olejem a potřeme jí žebírka, která pak necháme celou noc marinovat
4. Maso před grilováním znovu důkladně potřeme marinádou, zabalíme do alobalu, balíčky pevně uzavřeme a vložíme na rozehřátý gril
5. Grilujeme je 10 minut z každé strany, pak je vybalíme z alobalu a grilujeme za častého obracení a potírání marinádou dalších 20 minut.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy