Povařená žebírka, marinovaná, grilovaná na venkovním roštu grilu.
Ingredience:
16 ks | vepřových žebírek + voda |
Na marinádu: | |
4 lžíce | javorového sirupu |
4 lžíce | chilli omáčky |
4 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | citronové šťávy |
Postup:
1. Ze zadní části žebírek odstraníme tenkou blánu, opláchneme, dáme do hrnce se studenou vodou a 45 minut je necháme vařit
2. Připravíme si marinádu; smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, citronovou šťávu a javorový sirup
3. Uvařená žebírka slijeme, osušíme, vložíme do připravené marinády a necháme je alespoň 2 hodiny marinovat
4. Pak grilujeme na rozpáleném grilu asi 20 minut a při obracení je potíráme zbylou marinádou.
Javorový sirup můžeme nahradit medem a citronovou šťávu vinným octem.