REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná žebírka IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená žebírka, marinovaná, grilovaná na venkovním roštu grilu.


Ingredience:
16 ksvepřových žebírek + voda
Na marinádu:
4 lžícejavorového sirupu
4 lžícechilli omáčky
4 lžícesójové omáčky
1 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. Ze zadní části žebírek odstraníme tenkou blánu, opláchneme, dáme do hrnce se studenou vodou a 45 minut je necháme vařit
2. Připravíme si marinádu; smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, citronovou šťávu a javorový sirup
3. Uvařená žebírka slijeme, osušíme, vložíme do připravené marinády a necháme je alespoň 2 hodiny marinovat
4. Pak grilujeme na rozpáleném grilu asi 20 minut a při obracení je potíráme zbylou marinádou.

Doporučení:

Javorový sirup můžeme nahradit medem a citronovou šťávu vinným octem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy