REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí burger s feferonkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trochu pikantnější burgery připravené z mletého krůtího masa, jarních cibulek, česneku, strouhanky, listů bazalky, sojové omáčky, citronové šťávy, koření a nasekaných feferonek.


Ingredience:
500 gmletého krůtího masa
cca 100 g strouhanky
cca 15 mlsójové omáčky
4 ksjarní cibulky
2-4 ksdlouhé feferonky
2 ksstroužky česneku
1 kscitron
čerstvě namletý barevný pepř
pár snítek čerstvé bazalky
hrubozrnná mořská sůl
olivový olej

Postup:
  1. Umeleté krůtí maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem a šťávou z 1/2 ks citrónu, dále přidáme nasekané čerstvé listy bazalky a nadrobno nasekanou jarní cibulku, nakonec zakápneme sojovou omáčkou, promícháme, necháme chvíli odpočinout
  2. Do směsi dále zapracujeme strouhanku, nadrobno nasekané feferonky zbavené stopek a jadřinců, prolisované stroužky česneku, důkladně směs propracujeme, ochutnáme, případně dochutíme solí či pepřem, případně i citronovou šťávou
  3. Vytvarujeme 8 menších nebo 4 větší burgery, ty dáme na chvíli do lednice odležet
  4. Burgery potřeme olivovým olejem a opékáme na dobře vyhřátém roštu grilu 3 až 4 minuty z každé strany.
Doporučení:

Burgery podáváme jen tak, s pečivem, nebo pěkně naskládané do bulek, obložené zeleninou. Kečupem a hořčicí nic neskazíme, ale ke krůtím burgerům nejlépe chutná salsa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy