REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí karbanátky pečené na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z krůtího masa promíchaná s dalšími ingrediencemi, grilovaná na venkovním roštu.


Ingredience:
500 gmletého krůtího masa
100 gstrouhanky
30 mlčerstvě vymačkané šťávy z citrónu
15 mlsójové omáčky
4 ksjarní cibulky
2 ksstroužky česneku
1 hrstlistů čerstvé bazalky
čerstvě namletý černý pepř
chilli koření
olivový olej
sůl

Postup:

1. Cibulky nasekáme nadrobno, česnek utřeme nebo prolisujeme, bazalku nakrájíme na jemno
2. Mleté krůtí maso promícháme s česnekem, cibulkou, bazalkou, sójovou omáčkou a strouhankou, okořeníme chilli kořením, černým pepřem a dochutíme solí
3. Vytvarujeme cca 6 karbanátků, ty zakryjeme fólií a dáme do lednice odpočinout
4. Odpočinuté bochánky potřeme olivovým olejem a vložíme na dobře rozpálený gril, grilujeme podle velikosti 3-4 minuty z každé strany.

Doporučení:

Je dobré karbanátky uprostřed promáčknout, aby se dobře opekly i v jejich středu.

Poznámka:

Jako přílohu servírujeme například čerstvé pečivo a různé studené omáčky či dipy se zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy