REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehýnka po kozácku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná stehýnka nejprve marinovaná v marinádě z bílého vína, oleje, rozmarýnu, pepře a soli, pak pěkně opečená dozlatova na roštu grilu.


Ingredience:
8 kskuřecích stehýnek
Na marinádu:
1 lžičkasušeného rozmarýnu
1 šálekoleje
1/4 šálkubílého vína
špetka mletého pepře
špetka soli

Postup:
  1. V kastrůlku na marinádu smícháme olej s bílým vínem, špetkou soli i mletým pepřem a rozmarýnem, přivedeme k varu a necháme vychladnout
  2. Očištěná stehýnka omyjeme, osušíme, vložíme do připravené marinády a zakryté necháme 1 hodinu marinovat
  3. Pak stehýnka vyjmeme z marinády, otřeme je do sucha, položíme vnitřní stranou na grilovací rošt a grilujeme asi 25 minut, každých 5 minut obrátíme a potřeme zbylou marinádou.
Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy