REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špalíčky obalené v anglické slanině, grilované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V bylinkové marinádě marinovaná kuřecí prsa, obalená do anglické slaniny, grilovaná na roštu grilu.


Ingredience:
4 ksvětší kuřecí prsa
120 gplátků anglické slaniny
koření na grilované kuřecí maso
hrubozrnná sůl
párátka
Na marinádu:
0,5 l nebo dle potřeoleje
2-3 hrstičerstvě nasekaných bylinek (tymián, bazalka, petrželka, libeček ...)

Postup:

1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší špalíky (rozhodně je nenaklepáváme), okořeníme kořením na grilované kuřecí maso
2. Přes noc naložíme do oleje promíchaného s čerstvě nasekanými bylinkami
3. Druhý den těsně před grilováním maso osolíme hrubozrnnou solí a jednotlivé špalíky zatočíme do plátku anglické slaniny, tu zajistíme párátkem
4. Kuřecí špalíky grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu 4-5 minut z každé strany (snažíme se je moc nevysušovat).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy