REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný kebab z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kebaby z mletého masa a dalších ingrediencí, napíchané na špejlích, grilované na roštu grilu, případně upečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny (6 osob, 24 kousků):
500 gmletého masa (směs vepřového a hovězího masa)
2 hrstipetrželky
3 lžícebílého vína
2 ksplátky toustového chleba
1 ksstroužku česneku
1 ksčervené cibule
1 ksvejce
olivový olej na potření
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
špejle
čerstvá zelenina a chléb pita k podávání
brusinková omáčka s chilly Otma Gurmán od Hamé jako další příloha

Postup:

1. V robotu krátce promixujeme toustový chleba, víno a vejce, necháme 10 minut stát
2. Přidáme mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku, mixujeme, dokud nevznikne stejnorodá směs
3. Hmotu osolíme a opepříme, navlhčenýma rukama vytvoříme 24 válečků, které pak napícháme na špejle
4. Maso potřeme olejem a opékáme na grilu 5 minut z každé strany
5. Podáváme s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a oblíbenou grilovací omáčkou, výborně se k tomuto pokrmu hodí třeba brusinková omáčka s chilly Otma Gurmán od Hamé.

Doporučení:

Maso můžete také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15–20 minut.

Poznámka:

Kvalitní mleté maso poznáme podle jasně růžové až červené barvy s bílým mramorováním, které je dáno tučnější složkou masa. U čerstvého masa jsou navíc jasně viditelné kontury po mletí. Maso nesmí být  tzv. rozmázlé ani by nemělo mít našedlou barvu, která může značit, že se jedná o starší maso. Pokud je maso naopak příliš světlé, znamená to, že je v něm mnoho tuku. Na nekvalitní mleté maso může poukazovat i podezřele nízká cena.Zdroj: hame.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy