REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný kebab z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kebaby z mletého masa a dalších ingrediencí, napíchané na špejlích, grilované na roštu grilu, případně upečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny (6 osob, 24 kousků):
500 gmletého masa (směs vepřového a hovězího masa)
2 hrstipetrželky
3 lžícebílého vína
2 ksplátky toustového chleba
1 ksstroužku česneku
1 ksčervené cibule
1 ksvejce
olivový olej na potření
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
špejle
čerstvá zelenina a chléb pita k podávání
brusinková omáčka s chilly Otma Gurmán od Hamé jako další příloha

Postup:

1. V robotu krátce promixujeme toustový chleba, víno a vejce, necháme 10 minut stát
2. Přidáme mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku, mixujeme, dokud nevznikne stejnorodá směs
3. Hmotu osolíme a opepříme, navlhčenýma rukama vytvoříme 24 válečků, které pak napícháme na špejle
4. Maso potřeme olejem a opékáme na grilu 5 minut z každé strany
5. Podáváme s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a oblíbenou grilovací omáčkou, výborně se k tomuto pokrmu hodí třeba brusinková omáčka s chilly Otma Gurmán od Hamé.

Doporučení:

Maso můžete také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15–20 minut.

Poznámka:

Kvalitní mleté maso poznáme podle jasně růžové až červené barvy s bílým mramorováním, které je dáno tučnější složkou masa. U čerstvého masa jsou navíc jasně viditelné kontury po mletí. Maso nesmí být  tzv. rozmázlé ani by nemělo mít našedlou barvu, která může značit, že se jedná o starší maso. Pokud je maso naopak příliš světlé, znamená to, že je v něm mnoho tuku. Na nekvalitní mleté maso může poukazovat i podezřele nízká cena.Zdroj: hame.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy