Pod kůži křidélek vložené plátky česneku, křidélka pak obalená v pikantní směsi z olivového oleje, mleté papriky, oregana a mletého chilli, ugrilované dozlatova.
Ingredience:
8 ks | větších kuřecích křidélek |
2 ks | velkých stroužků česneku |
1 lžíce | olivového oleje |
limetka na ozdobu | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na pikantní směs: | |
1 lžička | oregana |
1 lžíce | mletého chilli |
1 lžíce | mleté papriky |
větší množství olivového oleje |
Postup:
1. U očištěných křidélek jednou nebo dvakrát nařízneme kůži, vložíme plátky oloupaných stroužků česneku, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem
2. Ve velké míse smícháme mletou papriku, mleté chilli a oregano, přidáme větší množství olivového oleje, vložíme křídla a důkladně promícháme, dokud nebudou celá pokrytá
3. Pak grilujeme na mírně horkém grilu 15 minut, dokud nejsou propečená a kůže není zlatá a křupavá
4. Při podávání ozdobíme měsíčky z limetky.