REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuřecí křidélka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod kůži křidélek vložené plátky česneku, křidélka pak obalená v pikantní směsi z olivového oleje, mleté papriky, oregana a mletého chilli, ugrilované dozlatova.


Ingredience:
8 ksvětších kuřecích křidélek
2 ksvelkých stroužků česneku
1 lžíceolivového oleje
limetka na ozdobu
mletý pepř
sůl
Na pikantní směs:
1 lžičkaoregana
1 lžícemletého chilli
1 lžícemleté papriky
větší množství olivového oleje

Postup:

1. U očištěných křidélek jednou nebo dvakrát nařízneme kůži, vložíme plátky oloupaných stroužků česneku, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem
2. Ve velké míse smícháme mletou papriku, mleté chilli a oregano, přidáme větší množství olivového oleje, vložíme křídla a důkladně promícháme, dokud nebudou celá pokrytá
3. Pak grilujeme na mírně horkém grilu 15 minut, dokud nejsou propečená a kůže není zlatá a křupavá
4. Při podávání ozdobíme měsíčky z limetky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy