REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuře v jogurtu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí nohy s kostí bez kůže marinované v jogurtové marinádě, upečené na grilu.


Ingredience:
8 kskuřecích noh s kostí
140 mlbílého jogurtu
1 lžícemletého koliandru
1 lžícemletého římského kmínu
2 lžičkymleté kurkumy
1 lžičkamletého chilli
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkasoli

Postup:

1. Stehna zbavíme kůže a v každém vytvoříme několik šikmých zářezů
2. Jogurt důkladně promícháme s kořením a pak ho vetřeme do stehen
3. Stehna zalitá zbylou marinádou necháme v lednici pod poklicí 30 minut marinovat
4. Jednotlivá stehna vyjmeme z marinády, necháme je mírně okapat a na rozehřátém grilu je za všech stran opečeme (cca 20 minut).

Doporučení:

V klasické troubě kuřecí nohy pečeme při teplotě kolem 200 °C cca 30 minut, v horkovzdušné troubě o něco méně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy