Kuřecí nohy s kostí bez kůže marinované v jogurtové marinádě, upečené na grilu.
Ingredience:
8 ks | kuřecích noh s kostí |
140 ml | bílého jogurtu |
1 lžíce | mletého koliandru |
1 lžíce | mletého římského kmínu |
2 lžičky | mleté kurkumy |
1 lžička | mletého chilli |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | soli |
Postup:
1. Stehna zbavíme kůže a v každém vytvoříme několik šikmých zářezů
2. Jogurt důkladně promícháme s kořením a pak ho vetřeme do stehen
3. Stehna zalitá zbylou marinádou necháme v lednici pod poklicí 30 minut marinovat
4. Jednotlivá stehna vyjmeme z marinády, necháme je mírně okapat a na rozehřátém grilu je za všech stran opečeme (cca 20 minut).
V klasické troubě kuřecí nohy pečeme při teplotě kolem 200 °C cca 30 minut, v horkovzdušné troubě o něco méně.