REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po texasku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky kuřat potírané omáčkou ze slepičího bujónu, kečupu, worcesterské omáčky a dalších ingrediencí, na grilu grilované.


Ingredience:
2 ks (á 1,5 kg)kuřat
Na omáčku:
1 šálekvody
1/4 šálkuoleje
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1/2 lžičkychilli koření
1/2 lžičkymletého pepře
2 lžícekečupu
1 lžíceworcesterské omáčky
2 kskostek slepičího bujónu
1 ksstroužku česneku
1 ksmalé cibule

Postup:

1. Očištěná kuřata rozpůlíme, opláchneme a osušíme
2. V kastrůlku ve vařicí vodě rozpustíme kostky bujónu, přidáme olej, worcesterskou omáčku, kečup, cukr, sůl, chilli koření, pepř, oloupaný stroužek česneku, oloupanou cibuli a vše dobře promícháme, pak přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 10 minut
3. Půlky kuřat potřeme připravenou omáčkou, rozložíme na namaštěný gril a grilujeme, až se maso propeče, poté obrátíme a často poléváme omáčkou (dobře propečené kuře vyžaduje asi 40 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy