REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené nadivoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete upečeného na roštu nebo na rožni, ochuceného pepřem a citrónovou šťávou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kscelého kuřete
160 gcitrónu
40 goleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, rozpůlíme a v kloubech nasekneme
2. Obě půlky kuřete osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme částí oleje, necháme v chladu alespoň 1 hodinu proležet
3. Jednotlivé půlky napícháme na ocelovou jehlu a pečeme na roštu nebo je jen tak položíme na rošt grilu, během pečení potíráme maso na povrchu olejem a obracíme 4. Na čtvrtky nasekané půlky ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy