Porce kuřete grilovaného v troubě pod grilem, zapečené potřené silnou vrstvou strouhankové směsi.
Ingredience:
1 ks | kuřete o váze asi 1,5 kg |
1 ks | menší cibule |
1 ks | velkého stroužku česneku |
100 g | strouhanky |
100 g | másla |
1 lžíce | hořčice |
zelená petrželka | |
sůl | |
papír na pečení |
Postup:
1. Omyté kuře pečlivě osušíme a naporcujeme na 4 porce
2. Maso osolíme a poklademe na pekáč vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby nastavené na vrchní ohřev – gril, aby se vytvořila křupavá kůžička
3. Při 190 °C grilujeme přibližně 40-50 minut, během grilování kuře několikrát otočíme
4. Máslo rozpustíme, přidáme na jemno nasekanou cibuli s česnekem a zeleninu orestujeme dozlatova, pak sundáme ze zdroje tepla, přisypeme strouhanku a promícháme, nakonec přidáme hořčici a nadrobno nasekanou petrželovou nať
5. Všechny ingredience dobře promícháme a porce kuřete potřeme vrstvou silnou asi 5 mm
6. Porce kuřete zapečeme v troubě, až strouhanková směs získá pěknou zlatavou barvu.