REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře v hořčicové kůrce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete grilovaného v troubě pod grilem, zapečené potřené silnou vrstvou strouhankové směsi.


Ingredience:
1 kskuřete o váze asi 1,5 kg
1 ksmenší cibule
1 ksvelkého stroužku česneku
100 gstrouhanky
100 gmásla
1 lžícehořčice
zelená petrželka
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Omyté kuře pečlivě osušíme a naporcujeme na 4 porce
2. Maso osolíme a poklademe na pekáč vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby nastavené na vrchní ohřev – gril, aby se vytvořila křupavá kůžička
3. Při 190 °C grilujeme přibližně 40-50 minut, během grilování kuře několikrát otočíme
4. Máslo rozpustíme, přidáme na jemno nasekanou cibuli s česnekem a zeleninu orestujeme dozlatova, pak sundáme ze zdroje tepla, přisypeme strouhanku a promícháme, nakonec přidáme hořčici a nadrobno nasekanou petrželovou nať
5. Všechny ingredience dobře promícháme a porce kuřete potřeme vrstvou silnou asi 5 mm
6. Porce kuřete zapečeme v troubě, až strouhanková směs získá pěknou zlatavou barvu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy