REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí (krůtí) burger se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí (krůtí) prsa nebo spodní nohy rozmixované s dalšími ingrediencemi, vytvarované do kulatých placek, upečené na roštu grilu dozlatova, servírované s plátky slaniny a listy salátu v hamburgerové housce.


Ingredience:
750 g na kostky nakrájené kuřecí nebo krůtí prsa či nohy
100 ganglické slaniny
5 kshamburgerových housek
2 ksrajčat
1 ksčervené cibule
1-2 kssušených rajčat naložených v oleji
2 snítkyestragonu (může být i sušený)
mletá sladká paprika
nejlépe čerstvě namletý černý pepř
listy salátu
majonéza
kečup
sůl

Postup:

1. Do nádoby mixéru vložíme na kostky nakrájené kuřecí nebo krůtí maso
2. Přidáme sušená rajčata a estragon, vše rozmixujeme
3. Směs ve větší míse promícháme s paprikou a na jemno nasekanou cibulí, hmotu osolíme a okořeníme pepřem, opět důkladně promícháme
4. Z masové směsi vytvarujeme 5 burgerů, každý zabalíme do dvou plátků slaniny
5. Kuřecí (krůtí) burgery grilujte 4-5 minut z každé strany, na dobře rozpáleném roštu grilu, nejméně jednou je obrátíme
6. Grilované burgery vkládáme na rozpečené půlky hamburgerových housek potřené majonézou a pokladené listy salátu, zdobíme kolečky rajčat a kečupem
7. Přikryté druhou polovinou housek kuřecí burgery ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy