REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukety, lilek a mrkve grilované na venkovním roštu grilu, potřené marinádou.


Ingredience:
2-3 kscukety
2 ksmrkve
1 ksvelkého lilku
Na marinádu:
100 mlolivového oleje
2 lžíceBBQ marinády
2 lžícejablečného octa
1 lžičkasušeného tymiánu nebo oregana
2 ksstroužky česneku

Postup:

1. Oloupaný česnek utřeme a smícháme spolu s ostatními ingrediencemi na marinádu
2. Lilek nakrájíme na kolečka a ty 15 minut máčíme v osolené vodě, zbavíme je tak hořkosti
3. Očištěné mrkve nakrájíme na dlouhé plátky, cukety také nakrájíme na kolečka
4. Zeleninu potřeme marinádou a grilujeme 5-10 minut na dobře rozpáleném grilu, nejméně jednou ji otočíme a opět potřeme marinádou.

Doporučení:

BBQ marinádu lze koupit téměř ve všech větších obchodech s potravinami, ale lze ji i připravit doma: BBQ marináda.

Poznámka:

Samozřejmě takto můžeme grilovat i jiné druhy zeleniny, například, papriky, baklažány …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy