REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

T bone steak s BBQ omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velké plátky T bone hovězích steaků grilované na venkovním roštu grilu, ochucené BBQ omáčkou. Takto připravené steaky jsou velmi populární v restauracích v Kanadě.


Ingredience:
4 kshovězí T bone steaky
2-4 lžíceolivového oleje
1/4 lžičkyhrubozrnná sůl
1/4 lžičkypepře
1 šálekBBQ omáčky
Na BBQ omáčku:
0,5 lkečupu
4-5 kshřebíčku
3-4 ksstroužky česneku
1 hrstrozmarýnu
4 lžičkymleté sladké papriky
2-3 lžičkysoli
4 lžíceolivového olej
2 lžícefenyklových semínek
2 lžícesojové omáčky
1 lžícemletého černého pepře
nastrouhaná kůra z 1 ks pomeranče
šťáva z 1 ks pomeranče
několik snítek tymiánu
chilli koření

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu; tekuté ingredience spolu promícháme, fenkyl, černý pepř, hřebíček a kmín rozdrtíme v hmoždíři, rozmarýn, tymián, česnek a kůru nasekáme, všechny ingredience spolu promícháme
2. Směs pozvolna přivedeme k varu, pak ji hned odstavíme ze zdroje tepla a za občasného promíchání necháme vychladnout
3. Vychladlou marinádu přecedíme přes sítko a ihned použijeme, zbylou můžeme několik dní skladovat v lednici
4. Steaky potřeme olejem, posypeme solí a pepřem
5. Gril rozehřejeme na vysokou teplotu, rošt grilu vymažeme tukem nebo olejem, steaky grilujeme 4-5 minut z každé strany zaklopené poklopem, budou pak středně propečené
6. Steaky těsně před vyjmutím z obou stran hojně potřeme BBQ omáčkou
7. Tak 4-5 minut odpočinuté maso ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy