REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový hamburger s karamelizovanou cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso opečené na grilu, podávané v housce s karamelizovanou cibulkou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
1 lžícenasekaných tymiánových lístků
2 ksstroužků česneku
4 kssezamových housek kaiserek
dijonská hořčice
olivový olej
mletý pepř, sůl
Na celerovo-jablečný salát:
75 gmajonézy
2 kscelerových řapíků
1 ksjablka
1 lžícebalzamikového octa
mletý pepř
sůl
Na karamelizovanou cibulku:
120 gtřtinového cukru
80 mlsherry octa
2 kscibule
1 lžíceolivového oleje

Postup:

1. Nejdříve si uděláme karamelizovanou cibulku: ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a na středním plameni 10 minut opečeme oloupané, na tenká kolečka nakrájené cibule, přidáme cukr, scherry ocet, vaříme dalších 15 minut doměkka a pak dáme stranou
2. Připravíme si celerovo-jablečný salát: majonézu smícháme s balzamikovým octem, přidáme oloupané, jádřince zbavené, na tenké hranolky nakrájené jablko a na tenké hranolky nakrájené celerové řapíky, osolíme, opepříme a promícháme
3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupané, rozetřené stroužky česneku, na drobno nasekané tymiánové lístky, podle chutí osolíme, opepříme a promícháme
4. Z hmoty vytvarujeme 4 hamburgery, potřeme je olivovým olejem a pak na grilovací pánvi po obou stranách 4-5 minut grilujeme
5. Kaiserky (nebo jiné bulky) rozkrojíme, spodní díly potřeme dijonskou hořčicí, na ni dáme celerovo-jablečný salát, na něj položíme hamburger, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopíme vrškem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy