Vepřové kostky na májovkách s hráškem - Májovky mají nezaměnitelnou moučnou vůni, je to jedna z kvalitních jarních hub, vysoce ceněná mezi houbaři. Májovky přidané do smetanové omáčky, podle tohoto receptu, dodají omáčce delikátní chuť i vůni.
Gulášové krůtí plátky na houbách - Na cibulce a slanině upečené orestované kousky krůtího masa spolu se sušenými houbami, pokrm dochucený gulášovým kořením.
Kachní prsa na černém pivě - Na zkaramelizované cibulce opečené porce kachních prsou, podlité černým pivem, upečené doměkka.
Světová kuchyně? Která je vaše nejoblíbenější hned po té naší české?
Aktuální téma: Recepty z pampelišek
Pampelišková polévka - Polévka připravená z listů pampelišek, vývaru nebo vody, cibule, vaječných žloutků, koření a smetany.
Pampeliškový med III. - Varianta pampeliškového medu ochuceného citrónem a pomerančem.
Pampeliškový likér II. - Další variantu oblíbeného likéru z květů pampelišek, z citronové šťávy a kůry, hnědého cukru a vodky. Luhování trvá 4 týdny ale stojí za to si na likér počkat, je výtečný!
Více receptů, nejen těch na pampelišky, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...