REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vnitřnosti ze zvěřiny (srnec, kanec, či jiná zvěřina)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vnitřnosti ze skolené zvěřiny patří, podle loveckého práva, tomu, kdo zvíře skolil. Ale co s nimi? Zde je jeden z osvědčených receptů právě na srdce, plíce, jazyk, játra, slezinu z jelena, divočáka, či jiné zvěřiny.


Ingredience:
srdce, plíce, jazyk, játra, slezinu z jelena, divočáka, či jiné zvěřiny
150-200 gcibule
50 gocta
divoké koření (tymián, celý pepř, jalovec, bobkový list, nové koření)
voda
sůl
Na omáčku:
600 lzvěřinového, hovězího, případně zeleninového vývaru
600 lmléka
200 lsmetany na vaření
200 gkořenové zeleniny + cibule
100 gsádla
50-70 ghladké mouky
30 gslaniny
1/2 kscitrónu
tymián, nové koření, celý pepř a bobkový list
ocet (klasický nebo vinný)
cukr
sůl

Postup:
  1. Důkladně očištěné a pod tekoucí studenou vodou opláchnuté vnitřnosti dáme vařit do mírně okyselené a osolené vody spolu s divokým kořením a cibulí.
  2. Zatím, co se vnitřnosti vaří, připravíme omáčku; slaninu nakrájíme na kostičky, na sádle ji částečně vyškvaříme, pak přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu i s cibulí a kořením. Zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vývarem a mlékem, prošleháme a provaříme.
  3. Přidáme lžičku vinného octa a několik koleček oloupaného citrónu, osolíme, osladíme a nakonec přidáme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme.
  4. Rustikální omáčku necháme tak, nebo ji můžeme přecedit, či vytáhnout koření a rozmixovat.
  5. Uvařené vnitřnosti úhledně nakrájíme, (z jazyka nezapomeneme odstranit kůži).
  6. Při podávání uvařené plátky drobů hojně přeléváme připravenou smetanovou omáčkou.
Doporučení:

Někdo do této máčky ještě přidává 1-2 lžíce plnotučné hořčice. Jako přílohu nejčastěji servírujeme knedlíky či rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Připravte se na vánoční pečení nejen s královskou rodinou

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a krom nákupu vánočních dárků, byste měli pomalu začít myslet i na pečení vánočního cukroví. Chcete-li vaše blízké překvapit něčím novým, přinášíme několik tipů na inspirativní kulinární seriály. Kuchařské show s Mary Berry, Jamie Oliverem či Nigellou vám v rozhodování určitě pomůžou, a to už od 1. prosince na TV Paprika.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy