Orestovaná játra srnce s cibulkou, slaninou a červeným vínem.
Ingredience:
600 g | srnčích jater |
100 g | sádla |
50 g | slaniny |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
3 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | červeného vína |
2 dcl | vody na podlití |
mléko | |
sůl |
Postup:
1. Játra omyjeme, odblaníme a ponoříme na ½ až 1 hodinu do mléka
2. Potom je vyjmeme, opláchneme, nakrájíme na plátky, protáhneme slaninou, potřeme česnekem
3. Chvíli orestujeme s na drobno nakrájenou cibulí a po jejím zrůžovění podlijeme vodou a na mírném ohni dusíme do změknutí jater
4. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme troškou hladké mouky , přidáme červené víno, osolíme a necháme přejít varem
5. Pak dáme játra zpět do omáčky.
– Příloha: Rýže nebo různě upravené brambory.