REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

kanec (divoké prase)

Dušená kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Plátky masa plněné brusinkami smíchanými s hořčicí, stočené do závitků, podušené doměkka, servírované s brusinkovou omáčkou.

Dušené kančí kotlety

Kotlety z kance orestované na cibulovém základu, podušené se zeleninou.

Dušené kančí maso

Maso naložené v mořidle, dušené v troubě pod pokličkou doměkka.

Grilované kotlety z divočáka

Na grilu grilované marinované kotlety z kotlet divokého prasete.

Guláš z divočáka II.

Kostky masa z divokého prasete podušené doměkka na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.

Kančí filé na rozmarýnu

Marinované kančí maso opečené na oleji nebo ugrilované pod grilem doměkka.

Kančí karé na houbách

Kančí karé, tedy kotleta z divočáka ochucená paprikou, zprudka opečená na rozpáleném oleji, servírovaná s omáčkou z rajského protlaku, hub a dalších ingrediencí.

Kančí karé na smetaně

Kančí karé, pro ty co nevědí, je kotleta z divočáka, která se nejdříve, podle tohoto receptu, marinuje, pak upeče v troubě, nakonec servíruje přelitá smetanovou omáčkou.

Kančí kotlety na přírodu

Kančí pečeně s kostí, orestovaná a podušená ve výpeku.

Kančí kýta na česneku

Kančí kýta prošpikovaná slaninou, potřená česnekem, zprudka osmažená na sádle, dopečená v troubě pěkně doměkka.

Kančí kýta na smetaně s májovkami

Namořená kančí kýta, prošpikovaná, podušená na kořenové zelenině, pak upečená v troubě doměkka, podlitá vodou. Na plátky nakrájená kýta servírovaná se smetanovou omáčkou připravenou z výpeku po mase a nastavenou májovkami.

Kančí kýta na víně

Kančí kýta protažená slaninou, zprudka opečená na másle, v troubě pod poklicí v celku podušená doměkka, servírovaná nakrájený na plátky s omáčkou připravenou z výpeku.

Kančí kýta se smetanovou omáčkou

Kýta ze zvěřiny naložená v mořidle, pak podušená na zelenině, servírovaná se smetanovou omáčkou připravenou z vývaru.

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

V celku upečená kýta z kance, nakrájená na porce a přelitá šípkovou omáčkou.

Kančí kýta se šípkovou omáčkou II.

Slaninou prošpikovaná kančí kýta podušená doměkka, servírovaná s omáčkou z bílého vína, šípkové zavařeniny a dalších ingrediencí.

Kančí maso se šípkovou omáčkou

Podušené kostky masa z kance (krkovice, plec), servírované se šípkovou omáčkou.

Kančí medailonky s liškami

Na pánvi zprudka opečené plátky kančího masa ze hřbetu, servírované hojně podlité omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších ingrediencích, nakonec zjemněnou smetanou.

Kančí na hříbkách II.

Zvěřina a houby k sobě skvěle chuťově ladí a není divu, hlavní dvě suroviny v tomto receptu pochází z čisté přírody. Kančí na hříbkách nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.

Kančí na smetaně

V krátce orestovaném koření a rumu naložené maso z kance (kýty, nebo plece, či hřbetu), podušené doměkka na cibulovo-slaninovém základě, omáčka nakonec zahuštěná moukou a zjemněná smetanou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy