REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené kančí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso naložené v mořidle, dušené v troubě pod pokličkou doměkka.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
750 gkančího masa bez kostí
40 gsádla
20 gmásla
1/4 lčerveného vína
1/2 lmořidla
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
kousek mrkve, petržele a celeru
sůl
Na mořdlo:
1/4 locta 8 %
3/4 lvody
20 gsoli
20 gcukru
2 ksbobkové listy
1 ksmrkve
1 kscibule
1/2 kspetržele
kousek celeru
několik zrnek pepře

Postup:

1. Odblaněné kančí maso protkneme klínky mrkve, petržele a celeru, zalijeme mořidlem a necháme v chladničce 3 dny proležet
2. Potom je vyndáme, dáme na rozehřáté sádlo, podlijeme trochou vína, přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky, osolíme a dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka
3. Při dušení přeléváme šťávou a podléváme vínem, popřípadě vodou
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, dobře rozmícháme a povaříme
5. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme procezenou omáčkou a ještě chvíli podusíme. Mořidlo:
Suroviny uvedené v ingrediencích povaříme na malém plameni 10 minut, necháme a vychladnout.

Doporučení:

Příloha: Smažené nebo opečené brambory nebo s makaróny a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy