REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kotlety z divočáka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilu grilované marinované kotlety z kotlet divokého prasete.


Ingredience:
4 kskotlet z divočáka
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžícevinného octa
4 lžíceoleje
2 lžícerozdrcených jalovcových bobulek

Postup:

1. Na marinádu smícháme olej s vinným octem a rozdrcenými jalovcovými bobulemi
2. Očištěné kotlety mírně naklepeme, osušíme, vložíme do připravené marinády a necháme několik hodin odležet za častého otáčení
3. Před grilováním kotlety důkladně osušíme papírovým ubrouskem, potřeme olejem a grilujeme na velmi horkém naolejovaném grilovacím roštu z každé strany asi 6-8 minut a to podle stáří zvířete (při zkoušce propečenosti odhrneme vrchní vrstvu masa opatrně nožem od kosti a zjistíme zbarvení vnitřní části masa)
4. Maso osolíme až těsně před podáváním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy