Na grilu grilované marinované kotlety z kotlet divokého prasete.
Ingredience:
4 ks | kotlet z divočáka |
olej | |
sůl | |
Na marinádu: | |
4 lžíce | vinného octa |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | rozdrcených jalovcových bobulek |
Postup:
1. Na marinádu smícháme olej s vinným octem a rozdrcenými jalovcovými bobulemi
2. Očištěné kotlety mírně naklepeme, osušíme, vložíme do připravené marinády a necháme několik hodin odležet za častého otáčení
3. Před grilováním kotlety důkladně osušíme papírovým ubrouskem, potřeme olejem a grilujeme na velmi horkém naolejovaném grilovacím roštu z každé strany asi 6-8 minut a to podle stáří zvířete (při zkoušce propečenosti odhrneme vrchní vrstvu masa opatrně nožem od kosti a zjistíme zbarvení vnitřní části masa)
4. Maso osolíme až těsně před podáváním.