Kotlety z kance orestované na cibulovém základu, podušené se zeleninou.
Ingredience:
1,20 kg | kotlet |
100 g | slaniny |
100 g | másla |
3 ks | rajčat |
2 ks | zelené papriky |
2 ks | střední mrkve |
2 ks | hříbků (žampionů) |
2 ks | cibule |
1 ks | větší kyselé okurky |
1 lžička | sladké mleté papriky |
sůl |
Postup:
1. Na másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu
2. Na na tuto směs vložíme naklepané, osolené kotlety, přidáme sladkou papriku a prudce opečeme (pozor, aby se cibule nespálila)
3. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu (mrkev na tenká kolečka, papriku na nudličky, okurku na menší kousky, rajčata na kolečka), houby (žampiony) nakrájené na plátky a dusíme doměkka, podle potřeby za občasného podlévání horkou vodou
4. Měkké kotlety vyjmeme, šťávu se zeleninou zaprášíme moukou a ještě chvíli podusíme.
– Příloha: Jemný knedlík, rýže, kompoty, saláty.