REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa plněné brusinkami smíchanými s hořčicí, stočené do závitků, podušené doměkka, servírované s brusinkovou omáčkou.


Ingredience:
4 kskančí kýty (řízky)
1 ksvětší cibule
1 kskostky masoxu
7 dlčerveného vína
150 gslaniny
150 gsterilovaných brusinek
70 gčerstvých brusinek
1 lžíceplnotučné hořčice
divoké koření (2 ks bobkových listů, několik kuliček nového koření i pepře)
mletý pepř
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí smíchanou se lžící sterilovaných brusinek, stočíme do závitků a spíchneme párátkem 2. Na troše rozehřátého oleje rozškvaříme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání opečeme dorůžova
3. Potom přidáme divoké koření, zalijeme červeným vínem, přidáme kostku masoxu, přivedeme k varu, vložíme maso a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka, pak maso vyjmeme a uložíme v teple
4. Do kastrolu přidáme zbylé brusinky, omáčku dochutíme cukrem, solí, pepřem a vaříme do zhoustnutí, na závěr vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme
5. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme na talířích omáčkou, ozdobíme čerstvými brusinkami a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy