REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí kýta se šípkovou omáčkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaná kančí kýta podušená doměkka, servírovaná s omáčkou z bílého vína, šípkové zavařeniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
750 gkančí kýty
200 gslaniny
2 lžičkycitronové šťávy
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry
6 lžicšípkové zavařeniny
1 lžícesádla
400 mlsladšího bílého vína
2 ksmenších mrkví
voda
sůl
Na jíšku:
50 ghladké mouky
50 gmásla

Postup:

1. Kančí kýtu očistíme, osušíme, prošpikujeme ji slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme, vložíme do mísy, přelijeme bílým vínem, přikryjeme a dáme do chladu na 10 hodin odležet
2. V hrnci na rozpuštěném sádle orestujeme očištěnou, na hrubo nastrouhanou mrkev, přidáme šípkovou zavařeninu a společně mícháme, dokud směs lehce nezkaramelizuje
3, Pak do hrnce přidáme odleželou kýtu s vínem a zakryté zvolna dusíme doměkka (asi 70 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
4. Měkké maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, do omáčky vmícháme z hladké mouky a másla udělanou světlou jíšku, provaříme, dochutíme citronovou šťávou i na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, podle potřeby dosolíme a omáčku přecedíme
5. Kýtu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy