Kančí karé, tedy kotleta z divočáka ochucená paprikou, zprudka opečená na rozpáleném oleji, servírovaná s omáčkou z rajského protlaku, hub a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | kančího karé bez kosti |
100 g | sterilovaných hříbků |
100 g | slaniny |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajského protlaku |
1-2 lžíce | hladké mouky |
250 ml | smetany |
2 ks | cibule |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a vetřeme do něj papriku
2. Na rozehřátém oleji připravené maso z obou stran opečeme, poté ho vyjmeme a uchováme v teple
3. Ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, vmícháme rajský protlak, vše zaprášíme moukou, podlijeme trochou vody a 5 minut povaříme
4. Do povařené omáčky za stálého míchání přidáme houby, omáčku zjemníme smetanou
5. Do pánve vrátíme opečené kančí maso, vše společně prohřejeme a můžeme servírovat.
Takto připravené kančí karí podáváme například s rýží a brusinkami.
Poznámka:Carré (karé): Maso z dobytka od žeber po kýtu.