REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí karé na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kančí karé, tedy kotleta z divočáka ochucená paprikou, zprudka opečená na rozpáleném oleji, servírovaná s omáčkou z rajského protlaku, hub a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkančího karé bez kosti
100 gsterilovaných hříbků
100 gslaniny
3 lžíceoleje
2 lžícerajského protlaku
1-2 lžícehladké mouky
250 mlsmetany
2 kscibule
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a vetřeme do něj papriku
2. Na rozehřátém oleji připravené maso z obou stran opečeme, poté ho vyjmeme a uchováme v teple
3. Ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, vmícháme rajský protlak, vše zaprášíme moukou, podlijeme trochou vody a 5 minut povaříme
4. Do povařené omáčky za stálého míchání přidáme houby, omáčku zjemníme smetanou
5. Do pánve vrátíme opečené kančí maso, vše společně prohřejeme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Takto připravené kančí karí podáváme například s rýží a brusinkami.

Poznámka:

Carré (karé): Maso z dobytka od žeber po kýtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy