REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí karé na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kančí karé, pro ty co nevědí, je kotleta z divočáka, která se nejdříve, podle tohoto receptu, marinuje, pak upeče v troubě, nakonec servíruje přelitá smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkančího karé bez kosti
180 gslaniny
100 gceleru
100 gmrkve
100 gpetržele
8 kskuliček černého pepře
8 kskuliček nového koření
4 kskuličky jalovce
4 kshřebíčky
3 ksbobkové listy
3 ksstředně velké cibule
3 lžícemásla
3 lžícecitronové šťávy
1 lžícehladké mouky
1 lžícepomerančové šťávy
1/2 lžičkytymiánu
150-180 mlsmetany
zeleninový vývar
olej
sůl
Na ozdobu:
nakládané brusinky, citron, šlehačka

Postup:
  1. Do vhodného hrnce nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 2 lžíce másla, začneme zahřívat, pak přidáme všechno divoké koření, tedy kuličky jalovce, pepře, nového koření, bobkový list, také tymián a hřebíček, zahříváme, necháme provonět
  2. Sundáme ze zdroje tepla a necháme zchládnout, pak do koření a tuku naložíme kančí maso, to zakápneme pomerančovou i citronovou šťávou a necháme 1 až 2 dny odležet v lednici a zaklopené, občas maso obrátíme
  3. Část slaniny nakrájíme na malé kostičky, část na tenčí, delší klínky, ty vložíme do mrazáku, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou kořenovou zeleninu ponecháme v celku
  4. Maso prošpikujeme klínky slaniny
  5. Anglickou slaninu necháme vyškvařit na malém množství oleje dorůžova, na rozpáleném tuku a slanině pak zprudka opečeme kančí karé, ze všech stran, aby se maso zatáhlo
  6. Opečené karé vyndáme a na výpeku orestujeme cibuli dorůžova
  7. K opečené cibuli vrátíme maso, přidáme kořenovou zeleninu a veškeré koření s nálevem ve kterém bylo maso naložené
  8. Vše podlijeme vývarem a zvolna pečeme zaklopené doměkka v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení maso podléváme podle potřeby vývarem, pečeme 2 až 3 hodiny
  9. Měkké kančí vyjmeme, z vývaru odstraníme koření, vše rozmixujeme dohladka, pak zahustíme a zjemníme smetanou ve které jsme rozšlehali hladkou mouku
  10. Omáčku nakonec ještě dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou
  11. Kančí maso nakrájené na plátky servírujeme přelité omáčkou, ozdobené kolečky citrónu, šlehačkou a brusinkami.
Doporučení:

Jako přílohu podáváme klasický houskový knedlík, knedlík karlovarský apod.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy