REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí karé na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kančí karé, pro ty co nevědí, je kotleta z divočáka, která se nejdříve, podle tohoto receptu, marinuje, pak upeče v troubě, nakonec servíruje přelitá smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkančího karé bez kosti
180 gslaniny
100 gceleru
100 gmrkve
100 gpetržele
8 kskuliček černého pepře
8 kskuliček nového koření
4 kskuličky jalovce
4 kshřebíčky
3 ksbobkové listy
3 ksstředně velké cibule
3 lžícemásla
3 lžícecitronové šťávy
1 lžícehladké mouky
1 lžícepomerančové šťávy
1/2 lžičkytymiánu
150-180 mlsmetany
zeleninový vývar
olej
sůl
Na ozdobu:
nakládané brusinky, citron, šlehačka

Postup:
  1. Do vhodného hrnce nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 2 lžíce másla, začneme zahřívat, pak přidáme všechno divoké koření, tedy kuličky jalovce, pepře, nového koření, bobkový list, také tymián a hřebíček, zahříváme, necháme provonět
  2. Sundáme ze zdroje tepla a necháme zchládnout, pak do koření a tuku naložíme kančí maso, to zakápneme pomerančovou i citronovou šťávou a necháme 1 až 2 dny odležet v lednici a zaklopené, občas maso obrátíme
  3. Část slaniny nakrájíme na malé kostičky, část na tenčí, delší klínky, ty vložíme do mrazáku, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou kořenovou zeleninu ponecháme v celku
  4. Maso prošpikujeme klínky slaniny
  5. Anglickou slaninu necháme vyškvařit na malém množství oleje dorůžova, na rozpáleném tuku a slanině pak zprudka opečeme kančí karé, ze všech stran, aby se maso zatáhlo
  6. Opečené karé vyndáme a na výpeku orestujeme cibuli dorůžova
  7. K opečené cibuli vrátíme maso, přidáme kořenovou zeleninu a veškeré koření s nálevem ve kterém bylo maso naložené
  8. Vše podlijeme vývarem a zvolna pečeme zaklopené doměkka v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení maso podléváme podle potřeby vývarem, pečeme 2 až 3 hodiny
  9. Měkké kančí vyjmeme, z vývaru odstraníme koření, vše rozmixujeme dohladka, pak zahustíme a zjemníme smetanou ve které jsme rozšlehali hladkou mouku
  10. Omáčku nakonec ještě dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou
  11. Kančí maso nakrájené na plátky servírujeme přelité omáčkou, ozdobené kolečky citrónu, šlehačkou a brusinkami.
Doporučení:

Jako přílohu podáváme klasický houskový knedlík, knedlík karlovarský apod.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Cestujte po Česku za jídlem: Jiný kraj, jiný gastro zážitek

Konec léta nutně neznamená konec výletů a objevování zajímavých míst! Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat
a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy