REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí karé na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kančí karé, pro ty co nevědí, je kotleta z divočáka, která se nejdříve, podle tohoto receptu, marinuje, pak upeče v troubě, nakonec servíruje přelitá smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkančího karé bez kosti
180 gslaniny
100 gceleru
100 gmrkve
100 gpetržele
8 kskuliček černého pepře
8 kskuliček nového koření
4 kskuličky jalovce
4 kshřebíčky
3 ksbobkové listy
3 ksstředně velké cibule
3 lžícemásla
3 lžícecitronové šťávy
1 lžícehladké mouky
1 lžícepomerančové šťávy
1/2 lžičkytymiánu
150-180 mlsmetany
zeleninový vývar
olej
sůl
Na ozdobu:
nakládané brusinky, citron, šlehačka

Postup:
  1. Do vhodného hrnce nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 2 lžíce másla, začneme zahřívat, pak přidáme všechno divoké koření, tedy kuličky jalovce, pepře, nového koření, bobkový list, také tymián a hřebíček, zahříváme, necháme provonět
  2. Sundáme ze zdroje tepla a necháme zchládnout, pak do koření a tuku naložíme kančí maso, to zakápneme pomerančovou i citronovou šťávou a necháme 1 až 2 dny odležet v lednici a zaklopené, občas maso obrátíme
  3. Část slaniny nakrájíme na malé kostičky, část na tenčí, delší klínky, ty vložíme do mrazáku, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou kořenovou zeleninu ponecháme v celku
  4. Maso prošpikujeme klínky slaniny
  5. Anglickou slaninu necháme vyškvařit na malém množství oleje dorůžova, na rozpáleném tuku a slanině pak zprudka opečeme kančí karé, ze všech stran, aby se maso zatáhlo
  6. Opečené karé vyndáme a na výpeku orestujeme cibuli dorůžova
  7. K opečené cibuli vrátíme maso, přidáme kořenovou zeleninu a veškeré koření s nálevem ve kterém bylo maso naložené
  8. Vše podlijeme vývarem a zvolna pečeme zaklopené doměkka v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení maso podléváme podle potřeby vývarem, pečeme 2 až 3 hodiny
  9. Měkké kančí vyjmeme, z vývaru odstraníme koření, vše rozmixujeme dohladka, pak zahustíme a zjemníme smetanou ve které jsme rozšlehali hladkou mouku
  10. Omáčku nakonec ještě dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou
  11. Kančí maso nakrájené na plátky servírujeme přelité omáčkou, ozdobené kolečky citrónu, šlehačkou a brusinkami.
Doporučení:

Jako přílohu podáváme klasický houskový knedlík, knedlík karlovarský apod.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy