REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí karé na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kančí karé, pro ty co nevědí, je kotleta z divočáka, která se nejdříve, podle tohoto receptu, marinuje, pak upeče v troubě, nakonec servíruje přelitá smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkančího karé bez kosti
180 gslaniny
100 gceleru
100 gmrkve
100 gpetržele
8 kskuliček černého pepře
8 kskuliček nového koření
4 kskuličky jalovce
4 kshřebíčky
3 ksbobkové listy
3 ksstředně velké cibule
3 lžícemásla
3 lžícecitronové šťávy
1 lžícehladké mouky
1 lžícepomerančové šťávy
1/2 lžičkytymiánu
150-180 mlsmetany
zeleninový vývar
olej
sůl
Na ozdobu:
nakládané brusinky, citron, šlehačka

Postup:
  1. Do vhodného hrnce nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 2 lžíce másla, začneme zahřívat, pak přidáme všechno divoké koření, tedy kuličky jalovce, pepře, nového koření, bobkový list, také tymián a hřebíček, zahříváme, necháme provonět
  2. Sundáme ze zdroje tepla a necháme zchládnout, pak do koření a tuku naložíme kančí maso, to zakápneme pomerančovou i citronovou šťávou a necháme 1 až 2 dny odležet v lednici a zaklopené, občas maso obrátíme
  3. Část slaniny nakrájíme na malé kostičky, část na tenčí, delší klínky, ty vložíme do mrazáku, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou kořenovou zeleninu ponecháme v celku
  4. Maso prošpikujeme klínky slaniny
  5. Anglickou slaninu necháme vyškvařit na malém množství oleje dorůžova, na rozpáleném tuku a slanině pak zprudka opečeme kančí karé, ze všech stran, aby se maso zatáhlo
  6. Opečené karé vyndáme a na výpeku orestujeme cibuli dorůžova
  7. K opečené cibuli vrátíme maso, přidáme kořenovou zeleninu a veškeré koření s nálevem ve kterém bylo maso naložené
  8. Vše podlijeme vývarem a zvolna pečeme zaklopené doměkka v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení maso podléváme podle potřeby vývarem, pečeme 2 až 3 hodiny
  9. Měkké kančí vyjmeme, z vývaru odstraníme koření, vše rozmixujeme dohladka, pak zahustíme a zjemníme smetanou ve které jsme rozšlehali hladkou mouku
  10. Omáčku nakonec ještě dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou
  11. Kančí maso nakrájené na plátky servírujeme přelité omáčkou, ozdobené kolečky citrónu, šlehačkou a brusinkami.
Doporučení:

Jako přílohu podáváme klasický houskový knedlík, knedlík karlovarský apod.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Což takhle dát si brambory?

Sklizeň raných brambor právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Takto připravené brambory si ponechají více vitamínu, minerálních látek a živin. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.

číst dále ...

Sladká odměna!

Cukráři z hypermarketů Globus si pro malé i velké připravili chuťově vytříbenou novinku – točenou zmrzlinu. A dali si záležet, vložili do ní své srdce a vyrábí ji tak, jak jim je to v Globusu vlastní – z kvalitních surovin a poctivou prací!

číst dále ...

Hledáte inspiraci na grilování? Vyzkoušejte recepty od MasterChefa Romana Kotláře, které připravil speciálně pro Pepsi

Léto je tady a s ním i teplé dny a večery, které přímo volají po venkovních posezeních s rodinou nebo přáteli. A co víc patří k příjemnému večeru, než skvělé jídlo? Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který se rozhodl předat něco ze svého umu. Tyto a mnohé další dobroty můžete ochutnat během léta v Pepsi foodtrucku křižující naše města.

číst dále ...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

číst dále ...

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

číst dále ...

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez chemie i zbytečného cukru!

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má zkrátka mnoho využití a zdaleka nemusí jít jen o tuhou přeslazenou pastu. Zkuste si vyrobit vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru. Zaručeně bude chutnat stejně dobře jako ta od babičky a rozhodně vám nebude stačit jen pár skleniček. Poradíme, jak na tu nejlepší marmeládu a na co si dát při vaření pozor.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy