REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí hřbet plněný mátou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z kance.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 ghřbetu z kance
80 gslaniny
20 kslístků máty
40 mloleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kančí hřbet podélně rozřízneme (jako na roládu), osolíme, opepříme a vložíme do něj lístky máty
2. Maso zabalíme do plátků slaniny a zajistíme režnou nití nebo jehlami
3. Orestujeme na rozpáleném oleji z každé strany 5 minut
4. Podáváme nejlépe s bramborami.

Poznámka:

Rady na minutky ze zvěřiny: – Maso na zvěřinu dělá dojem, že je tuhé, ale pokud odstraníme všechny blány, získáme křehkou surovinu pro přípravu minutek.- Zvěřinu je dobré naložit do červeného vína s olejem a bylinkami, nikdy ji nesolíme, aby neztratila chuť. – „Tmavé maso“ jak se zvěřina nazývá, je aromatické, při přípravě minutek není třeba používat příliš mnoho ingrediencí, aby se „nepřebila“ jeho chuť. – Nejlépe chutná s pepřem, jalovcem, tymiánem, rozmarýnem nebo mátou, nedoporučujeme používat česnek, pohltil by jemné aroma masa.- Jako přílohu doporučujeme k dančímu nebo srnčímu masu šťouchané brambory nebo tyrolské sýrové noky. Tmavé maso také výborně doplňuje rizoto, inspirované italskou a skandinávskou kuchyní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy