REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí kýta na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kančí kýta protažená slaninou, zprudka opečená na másle, v troubě pod poklicí v celku podušená doměkka, servírovaná nakrájený na plátky s omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
1 kgkančí kýty
100 gpetržele
100 gslaniny
100 gmrkve
100 gmásla
2 dlčerveného vína
6 kskuliček černého pepře
4 kskuličky nového koření
2 kskuličky jalovce
1 kscibule
1 ksbobkový list
1 lžičkacukru
špetka tymiánu
hladká mouka
pepř
sůl
vývar na podlití, nejlépe zvěřinový

Postup:

1. Vykostěnou kýtu zbavíme tuku, odblaníme, omyjeme a necháme osušit, maso protáhneme klínky slaniny
2. V pekáči na rozpuštěném másle kýtu ze všech stran prudce opečeme
3. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, zeleninu a koření, podlijeme 1/
2 vína, přiklopíme druhým pekáčem a v troubě pečeme – dusíme doměkka, maso během pečení přeléváme vydušenou šťávou a zbytkem vína, můžeme podlévat i částí vývaru, nejlépe zvěřinového, Pečeme 2-3 hodiny podle stáří kusu
4. Měkkou kýtu nakrájíme na plátky, odstraníme koření, šťávu propasírujeme přes cedník nebo ji rozmixujeme ručním tyčovým mixérem
5. Kýtu složíme do původního tvaru, posypeme cukrem, přelijeme rozmixovanou omáčkou (omáčku lehce zaprášíme moukou), zamícháme a pečeme ještě 5 minut.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem nebo třeba brambory Williams.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy