REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí kýta se smetanovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kýta ze zvěřiny naložená v mořidle, pak podušená na zelenině, servírovaná se smetanovou omáčkou připravenou z vývaru.


Ingredience:
1,20 kgmasa z kančí kýty
125 gmásla
60 gslaniny na protažení
sůl
Kořenová zelenina a koření
na mořidlo:
3 kszrnka nového koření
3 kszrnka pepře
1 ksstředně velké cibule
1 ksbobkového listu
1 ksmenší petržele
1 ksmenší mrkve
3/4 lvody
půlka středně velkého celeru
špetka tymiánu
Kořenová zelenina a koření
pod zvěřinu:
1 ksmenší petržele
1 ksstřední cibule
1 ksmenší mrkve
1 ksbobkového listu
3 kszrnka nového koření
3 kszrnka pepře
1/2 ksstředně velkého celeru
1/8 lčerveného vína
3/4 lvody
1 lžícešípkové marmelády (zavařeniny)
1 lžíceocta 8%
špetka tymiánu
Na zahuštění omáčky:
1/4 lsmetany
3 lžícehladké mouky

Postup:

1. Zvěřina má být 4–
6 dnů v mořidle; vodu slabě okyselíme octem, přidáme koření, chvíli mořidlo povaříme a pak necháme vychladnout 2. Na másle podusíme na proužky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí a kořením
3. Na podušenou zeleninu vložíme zvěřinu, přidáme zeleninu z mořidla a pečeme doměkka, při pečení podléváme červeným vínem, které zředíme mořidlem
4. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu protřeme sítem, přidáme šípkovou marmeládu a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku (nebo zahustíme světlou jíškou)
5. Zvěřinu nakrájíme a vložíme zpět do omáčky.

Doporučení:

– Příloha: Knedlík, brambory a brusinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

PODZIMNÍ BRAND BOX 2021 – balíček plný novinek

Nastal čas podzimu i nového Brand Boxu, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. První novinkou v boxu jsou Bramborové Lokše Dr. Oetker. Vyrobené jsou z brambor, mají přirozenou barvu a žádná aditiva. Lokše připravíte díky sypké směsi jednoduše a rychle a bez nutnosti loupání brambor. Dr. Oetker přináší tradici do Vaší kuchyně v podobě bramborových lokší s vysokým podílem brambor, s nízkým obsahem soli a bez aditiv. Cena: 44,90 Kč (280 g)…

číst dále ...

Lahodný podzimní štrůdl ze sezónních jablek: Víte, jak na ten nejlahodnější?

Štrůdl nebo jinými slovy jablečný závin, je známý od nepaměti. Přestože pochází od našich jižních sousedů, stal se oblíbeným natolik, že ho považujeme téměř za národní pokrm. S rozinkami, se skořicí, ořechy i s jablky nebo tvarohem – variant existuje nespočet a recepty se většinou dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte si společně s námi recept na nefalšovaný jablečný závin tak, jak ho znáte od dětství – jemné, křupavé těsto a plněný velkými kousky jablek se skořicí a opraženou strouhankou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Listopad přivál klasické české recepty z kvalitních surovin

Dlouhé podzimní večery i temná rána moc na energii nepřidají. Málokomu se chce dělat něco jiného než ležet v posteli. Možná vás z ní ale vytáhnou naše voňavé recepty. Dá se říct, že jsme tentokrát vsadili na jistotu. Čeká na vás česká klasika, kterou jsme se pokusili vyšperkovat k dokonalosti. Když jsme pokrmy sami připravovali, sáhli jsme po těch nejkvalitnějších surovinách, z jejichž obalů to prozrazují i značky kvality Klasa, Regionální potravina, BIO aj. Pochutnejte si na španělském ptáčku s houskovým knedlíkem, dýňových plackách, bramborové polévce nebo nezapomenutelném jablečném štrúdlu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy