REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí maso se šípkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky masa z kance (krkovice, plec), servírované se šípkovou omáčkou.


Ingredience:
1 kgkrkovice (plece) z kance
500 mlčerveného vína
200 mlšípkového pyré
200 mlsmetany 33 %
4 lžícecukru krupice
3 lžícečerstvě připravené máslové jíšky
3-4 lžícemásla
3 lžíceocta
2 lžícešvestkových povidel
1 lžícesádla
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
8 kskuliček jalovce
5 ksbobkových listů
2 ksstředně velké mrkve
1 ksvětší cibule
1 kspetržele
1/2 ksmenšího celeru
2-3 snítkytymiánu
1 snítkarozmarýnu
kůže ze špeku
voda
sůl
mořidlo na nakládání zveřiny

Postup:

1. Kančí maso vložíme do mořidla na nakládání zvěřiny na cca 5 dní, v obchodě koupené, již naložené maso, samozřejmě už nemoříme
2. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a sádlo, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, za stálého míchání ji oretujeme
3. Do hrnce nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a kousek kůže ze špeku, vše přerestujeme, přidáme 3 lžíce cukru, který necháme zkaramelizovat dohněda, pak přikápneme ocet, který necháme odvařit
4. Nakonec doplníme základ omáčky povidly a šípkovým pyré, vše chvíli podusíme za stálého míchání
5. Do připraveného základu vložíme na větší kousky nakrájené maso, osolíme, okořeníme pepřem, zamícháme, přidáme koření a bylinky
6. V této fázi pokrm podlijeme vínem a po chvíli přilijeme necelý 1 l vody, vaříme na mírném zdroji tepla, bez zaklopení asi 80-90 minut, pokud bude potřeba, přidáme ke konci do hrnce ještě trochu vody
7. Měkké maso vytáhneme, uchováme v teple, z hrnce odstraníme i koření a bylinky, omáčku zahustíme čerstvě připravenou máslovou jíškou, vaříme dalších 15 minut
8. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, dle chuti osolíme, dochutíme pepřem a cukrem, vše rozmixujeme nejlépe ponorným tyčovým mixérem, pro zjemnění můžeme ještě přihodit 1 lžíci másla
9. Omáčku propasírujeme přes cedník s menšími oky, vložíme zpět maso, vše prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka:

Více o přípravě zvěřiny s dozvíte zde: Zvěřinové pokrmy. Příprava jíšky viz. recept: Jíška. Recept na mořidlo: Mořidlo s nálevem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Víte, jak uvařit čerstvá vejce natvrdo aby se dala dobře oloupat?

Už jste se setkali s tím, že vejce uvařená natvrdo vám nešla hladce oloupat? Byla na 99 % čerstvá. A jak tedy uvařit čerstvá vejce, pokud jimi chceme ozdobit například chlebíčky, aby nebyla kolečka okousaná jako od myší? Použijte, při jejich vaření, jedlou sodu, případně osolenou vodu či ocet!

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Tajemství vietnamské kávy: Jak si ji připravit u sebe doma?

Vietnamská káva je považována za jednu z nejsilnějších na světě, i proto se její bohatá chuť dostala do popředí kávového světa. Klíčem k její jedinečnosti není jen robusta s vysokým obsahem kofeinu, ale také její nezaměnitelný doplněk – zahuštěné mléko. Připravte si doma šálek vietnamské kávy, která vás ohromí svou jedinečnou chutí.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.