REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí maso se šípkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky masa z kance (krkovice, plec), servírované se šípkovou omáčkou.


Ingredience:
1 kgkrkovice (plece) z kance
500 mlčerveného vína
200 mlšípkového pyré
200 mlsmetany 33 %
4 lžícecukru krupice
3 lžícečerstvě připravené máslové jíšky
3-4 lžícemásla
3 lžíceocta
2 lžícešvestkových povidel
1 lžícesádla
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
8 kskuliček jalovce
5 ksbobkových listů
2 ksstředně velké mrkve
1 ksvětší cibule
1 kspetržele
1/2 ksmenšího celeru
2-3 snítkytymiánu
1 snítkarozmarýnu
kůže ze špeku
voda
sůl
mořidlo na nakládání zveřiny

Postup:

1. Kančí maso vložíme do mořidla na nakládání zvěřiny na cca 5 dní, v obchodě koupené, již naložené maso, samozřejmě už nemoříme
2. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a sádlo, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, za stálého míchání ji oretujeme
3. Do hrnce nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a kousek kůže ze špeku, vše přerestujeme, přidáme 3 lžíce cukru, který necháme zkaramelizovat dohněda, pak přikápneme ocet, který necháme odvařit
4. Nakonec doplníme základ omáčky povidly a šípkovým pyré, vše chvíli podusíme za stálého míchání
5. Do připraveného základu vložíme na větší kousky nakrájené maso, osolíme, okořeníme pepřem, zamícháme, přidáme koření a bylinky
6. V této fázi pokrm podlijeme vínem a po chvíli přilijeme necelý 1 l vody, vaříme na mírném zdroji tepla, bez zaklopení asi 80-90 minut, pokud bude potřeba, přidáme ke konci do hrnce ještě trochu vody
7. Měkké maso vytáhneme, uchováme v teple, z hrnce odstraníme i koření a bylinky, omáčku zahustíme čerstvě připravenou máslovou jíškou, vaříme dalších 15 minut
8. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, dle chuti osolíme, dochutíme pepřem a cukrem, vše rozmixujeme nejlépe ponorným tyčovým mixérem, pro zjemnění můžeme ještě přihodit 1 lžíci másla
9. Omáčku propasírujeme přes cedník s menšími oky, vložíme zpět maso, vše prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka:

Více o přípravě zvěřiny s dozvíte zde: Zvěřinové pokrmy. Příprava jíšky viz. recept: Jíška. Recept na mořidlo: Mořidlo s nálevem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy