REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí medailonky s liškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi zprudka opečené plátky kančího masa ze hřbetu, servírované hojně podlité omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších ingrediencích, nakonec zjemněnou smetanou.


Ingredience:
1 ksvykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu
1 hrstlišek (hub)
100 mlsmetany
100 mlvývaru
3 snítkytymiánu
1-2 lžičkyčerveného pepře (kdo nemá rád v jídle celý, může ho rozdrtit v hmoždíři)
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky cca 1,5 cm široké, osolíme a opepříme
2. Na pánvi s olejem plátky opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany, můžeme i méně, pokud chceme, aby byly uvnitř růžové, maso vyjmeme a udržujeme je teplé
3. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve „odmočit“ opečené kousíčky, promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti nakrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem, vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme
4. Osolíme je a přilijeme smetanu, necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky, dochutíme
5. Porce masa servírujeme hojně podlité připravenou omáčkou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy