Na pánvi zprudka opečené plátky kančího masa ze hřbetu, servírované hojně podlité omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších ingrediencích, nakonec zjemněnou smetanou.
Ingredience:
1 ks | vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu |
1 hrst | lišek (hub) |
100 ml | smetany |
100 ml | vývaru |
3 snítky | tymiánu |
1-2 lžičky | červeného pepře (kdo nemá rád v jídle celý, může ho rozdrtit v hmoždíři) |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na plátky cca 1,5 cm široké, osolíme a opepříme
2. Na pánvi s olejem plátky opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany, můžeme i méně, pokud chceme, aby byly uvnitř růžové, maso vyjmeme a udržujeme je teplé
3. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve “odmočit” opečené kousíčky, promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti nakrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem, vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme
4. Osolíme je a přilijeme smetanu, necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky, dochutíme
5. Porce masa servírujeme hojně podlité připravenou omáčkou.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….