Zvěřina a houby k sobě skvěle chuťově ladí a není divu, hlavní dvě suroviny v tomto receptu pochází z čisté přírody. Kančí na hříbkách nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.
Ingredience:
750 g | kančího plecka |
300 g | mladých hříbků |
50 g | slaniny |
0,7 l | nejlépe vývaru zvěřinového |
5 cl | rumu |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | bobkové listy |
1 ks | větší cibule |
mleté nové koření | |
drcený jalovec | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
celý pepř | |
celý kmín | |
tymián | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
- Plecko nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme drceným jalovcem, tymiánem, mletým novým kořením, přidáme 2 bobkové listy, zakápneme rumem, a necháme v lednici 24 hodin rozležet.
- V hrnci na sádle necháme zpěnit cibuli se slaninou. Přidáme plecko, bobkový list odstraníme, posypeme drceným, kmínem orestujeme ze všech stran.
- Maso podlijeme vývarem, dusíme pod pokličkou za občasné promíchání a dolití vývaru, aby kostky byly ponořené 1 hodinu.
- Hříbky přepůlíme, přidáme k masu, dusíme 15 minut.
- Na závěr dochutíme mletým pepřem, drceným česnekem, přisolíme a šťávu zaprášíme moukou.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek