REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí kýta na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kančí kýta prošpikovaná slaninou, potřená česnekem, zprudka osmažená na sádle, dopečená v troubě pěkně doměkka.


Ingredience:
600 gkančí kýty
300 gcibule
30 gslaniny
20 g sádla
4 ksstroužky česneku
voda
sůl

Postup:

1. Kančí kýtu odblaníme, zbavíme tuku, opláchneme a prošpikujeme klínky slaniny a potřeme rozetřeným česnekem se solí
2. Kýtu vložíme na rozehřáté sádlo a opečeme ze všech stran, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a podlijeme trochou vody a upečeme v troubě na 200 °C, pečeme asi 2 hodiny
3. Maso během pečení obracíme a přeléváme šťávou, dle potřeby podléváme horkou vodou
4. Pečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem s výpekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy